top of page

Evelyn Luikmel: Masendus ja lootusetus - kuidas nendest välja tulla?


Lootusetus ja masendus annavad tunnistust sellest, et inimene ei ela enda teel. Masendus, ärevus ja lootusetus on tunded, mis tekivad, kui sa lood oma mõtetega midagi, mis tegelikult ei kuulu sinu teele. Need on mõjutused kellestki teisest, sageli vanemate mustritest.


Foto: Janne Jüsmä

Lootusetus tuleb sellest, et sa lood oma mõtetega lootust ja kui need lootused ei peaks täituma, siis oledki pettunud. Ei olegi vaja midagi loota. Loo hoopis mõtetes soovitud lõpptulemus ja lase see täitsa lahti, ära kontrolli. Masendus tekib tihtipeale ka sellest, kui sa ei saa kontrollida olukordi, need väljuvad sinu kontrolli alt. Lase need lahti, miks sa peadki kontrollima? Kas su elu laguneb koost, kui sa kõike ei kontrolli? Ei midagi sellist! Hirm ütleb, et laguneb, aga lase ka see hirm vabaks. Hirm ongi see, mis sulle tegelikult seda lootusetust ja masendust loob. Hirm on programm.

Paljude jaoks on probleemiks see, et nad ei tea, mida nad tahavad ja mida nad peaksid looma. Ka selline teadmatus tuleks vabaks lasta. Lihtsalt tunneta, ära mõtle, et sa ei tea. Hakka lihtsalt looma. Alustada võid väikestest asjadest, kui suurt pilti ei näe. Alguses võid luua väga väikese pildi ja hiljem seda laiendada. „Kuidas„ ja „ma ei tea” on kõige suuremad blokeeringud, mis kohe panevad piirangud loomisele peale ja ütlevad, et seda ei saa teha. Selliseid piiranguid ei ole olemas, need on ainult sinu peas. Need piirangud on pärit vanematelt või ühiskonnast, et suruda sind raamidesse. Et sa oledki selline pisikene nupuke, keda peab õpetama, keda peab kogu aeg aitama, sest muidu sa ei oska ega saa hakkama. Tegelikult saad sa alati igas olukorras hakkama, kui sa lood oma mõtetega seda, et sa saad hakkama. Kõik selle, mida sa oma mõttega lood, selle sa saad. Kui lood, et sa ei oska ja ei tea, siis selle sa kohe ka saad. Me teame ja oskame palju rohkem kui me

teame ja teadvustame.

Keskendu alati positiivsele poolele. Keskendu sellele, mida sa juba tead ja mine sealt edasi. Ära üldse keskendu sellele, et sa ei tea kuidas seda teha, mis sellest võib saada. Need on hirmud, need tuleb täiesti välistada. Hirme pole olemas, on ainult õppetunnid. Lihtsalt otsusta ära ja hakka minema. Kui sa ikkagi tunned, et sa ei jaksa, siis ära jää üksi, palu abi, küsi. Sest kui sa ei küsi ega luba, siis ei saa sind ka aidata. Vaimsed seadused ei luba abistajatel ilma sinu loata sekkuda.

Loe Evelyni kohta lähemalt SIIT!

Seansiaja Evelyniga saad broneerida SIIT!


Recent Posts

See All
bottom of page