top of page
Writer's pictureKristallikoda

Detsembrikuu energiad 2016


Detsember – kokkuvõtete ja selginemise kuu


Uskumatu küll, aga käesolev 2016. aasta hakkab otsa lõppema :) Detsember paneb punkti uskumatult intensiivsele, tempokale ja muutusterohkele aastale. 2016 on olnud Suur Puhatsumise Aasta, on tehtud palju tulemusrikast tööd oma sisemaailma puhastamiseks kõigest, mida me edasi minemiseks enam ei vaja. Lõppev aasta on toonud endaga palju muudatusi. Detsembris on meil mahti tagasi vaadata ja muutuste tegelikku ulatust ja kvaliteeti hoomata.

Tuli Ahv on andnud aastale suure intensiivsuse ja tempo, teinud trikke ja vigureid. Kuigi Ahvi energia valitseb veel tuleva aasta jaanuari lõpuni, on tema suuremad trikid juba tehtud, mõned väiksemad vimkad aga kindlasti veel varuks. Aasta alguse ja keskpaigaga võrreldes tuleb detsember oluliselt rahulikum, leebem ja meditatiivsem kuu.

Kuu algab kasvava Kuuga, novembri lõpus toimunud Kuuloomine Amburi tähemärgis annab detsembri esimesele poolele helge ja lootusrikka alatooni. On aeg aasta jooksul saavutatu rahulikult üle vaadata ja teha kokkuvõtted. Uue tsükli seemned on külvatud ja suunad valitud. Võime tänavu saavutatu üle rõõmu tunda ja endale enne uuest künnisest üle astumist puhkust lubada. Detsember kuulub armastusele, valgusele, rahule ja rõõmule.

Kuu tooniandvateks sündmusteks on Täiskuu 14. detsembril Kaksikute tähemärgis, Talvine pööripäev 21.detsembril ja Kuuloomine 29. detsembril Kaljukitse tähemärgis. Kuigi meil siin läheb kuni Pööripäevani ikka aina pimedamaks, on sisemist valgust selle aasta lõpus üllatavalt palju. Siseelu pöördeline hetk on juba toimunud, meie hinged liiguvad taas jõudsalt valguse poole.

Detsembri Täiskuu on samuti Superkuu ehk siis Kuu on Maale endiselt üsna lähedal ning tundub suurema ja heledamana. Novembri Täiskuud see siiski ei ületa, Kuu on asunud Maast taas tasapisi kaugenema. Päike Amburis ja Kuu Kaksikutes, annab detsembri Täiskuule helge ja kerge värvingu, pilgud on vanalt ja vabastamist vajavalt lõpuks ometi suunatud otsustavalt uue loomise poole. Kui veel arvestada, et Jupiter on Kaaludes, võimendades ja paisutades kõike, millega kokku puutub, siis kokkuvõttes võib olla kindel, et detsembri Täiskuu saab olema helge ja õnnelik aeg, mil otsitakse ja nähakse uusi lähenemisviise, lahendusi ja võimalusi. Fookuses on kõigi suhete uueks loomine ja seda vabadusest, Kõrgemast Hüvest ja Armastuse Valgusest lähtudes. Ka meie suhe iseendaga elab läbi uuenemise ja me saame sügavalt mõistma, et kõigepealt peame hoolitsema enda eest, olema enda vastu hell ja mõistev, väärtustama end sellisena nagu oleme ja hoolitsema eelkõige iseenda hinge ja keha tervise eest. See on meie parim panus üldisesse harmooniasse.

Pööripäev 21.12 tähistab pöördepunkti, mil pärast mõnepäevast paigalseisu Jõulude ajal hakkavad päevad taas kukesammu võrra pikemaks minema ja hakkame taas liikuma valguse ja soojuse poole. Alul on muutus pea märkamatu, ent detsembri lõpus on päevavalgust Pööripäevaga võrreldes siiski juba 10. minutit rohkem. Pööripäeval siseneb Päike Kaljukitse märki. Kui Ambur Tulemärgina sütitas ideid ja lasi tuleviku poole lendu julgete ja suurte unistuste nooli, siis Kaljukits Maamärgina toob tähelepanu alla praktilise maise elu korrastamise ja oma keha eest hoolitsemise teemad. Kaljukits oma kaine pilguga ei lase meil hälbida illusioonide võrku, vaid toetab selget ja kainet mõtlemist, andes unistuste teostumiseks vajaliku maanduse ja tasakaalu.

Kuuloomine 29. detsembril, mil nii Päike kui ka Kuu on Kaljukitses, on samuti kantud konstruktiivsetest ja selge pilgu ning otsustavusega tulevikku vaatamise ning mitte ainult vaatamise, vaid ka tegutsemise energiatest. See on vääriliseks lõpetuseks toimekale ja intensiivsele, lõpetuse energiaga aastale ning annab suurepärase lähteenergia mõne päeva pärast algavale Uute Alguste aastale numbriga 2017.

Detsember laseb meil oma tänavu tehtud töö vilju koos armsate inimestega nautida, rahus ja rõõmus, armastuses ja valguses. Kuu energiad on sõbralikud ja konstruktiivsed, võime rahulikult puhata, pilgud suunatud tulevikku ja koguda jõudu suurteks uuendusteks, mida uuel aastal ühidselt teostama asume.

Imelist, rahulikku ja helget detsembrikuud!


Recent Posts

See All
bottom of page