top of page
Writer's pictureKristallikoda

Kaksikleekide 8 suhteetappi

Armukogemus kahe taasühinenud kaksikleegi vahel meenutab metslooma. Seda pole võimalik püüda, ohjata ega taltsutada. Pigem põleb see armastus raevukalt, vaigistamatu intensiivsusega, mis on ühtaegu virgutav ja heidutav. Kaksikleekide armukogemus on nagu Püha Tuli: see põletab su tuhaks, kuid samas saab sinust uus inimene, nagu Fööniks, kes tõuseb iseenda tuhast.

Kuigi iga kaksikleegisuhe on unikaalne, on siiski üldisi mustreid, mis näivad esinevat kõigis seda tüüpi suhetes. Olles ise kogenud ühinemist oma kaksikleegiga, tean ma kui võimas ja isegi hirmutav selline kogemus võib olla. Oleksin meeleldi tahtnud lugeda artiklit kaksikleekide suhtefaasidest sel ajal kui ise seda segadusseajavat kogemust läbisin. Kuid siis ei teadnud ma midagi ei kaksikleekidest ega nende tähendusest. Seega siin tahan ma pakkuda seda, millest toona ise puudust tundsin: üldisi pidepunkte, mille järgi aru saada, kus sa oma suhtes praegu oled.

Kaksikleegisuhte 8 põhilist etappi

Kaksikleegid öeldakse olevat olendid, kes aitavad meie hingedel oma arengus täiustuda. Kaksikleekide idee autoriks peetakse Vana-Kreeka filosoofi Platonit, kes tuli välja ideega „kahestunud” hingedest, kes igavesti janunevad oma „teise poole” järele. Kuvandit „teisest poolest” kanname me ikka veel endis, kuid kahjuks arvame, et on hädavajalik leida teine inimene, saamaks täiuslikuks. Hoitagu aga meeles, et kuigi kaksikleegid aitavad meil kogeda tingimusteta armastust ja kasvada inimestena, ei kohta kõik meist elus oma kaksikleeki ega vaja „teist poolt” tundmaks end täiuslikuna. Samuti on oluline meeles pidada, et see kui palju harmooniat oma kaksikleegi suhtes kogetakse sõltub su enda hinge küpsusastmest. Näiteks kahel „vanal hingel” on palju lihtsam sellise suhtega „hakkama saada” kui „noortel hingedel”. Kõike eelnevat arvesse võttes, millised on siis kaksikleekide suhtes tõenäoliselt ette tulevat 8 etappi?

Esimene etapp – igatsus „Selle Ainsa” järele

Selles ettevalmistavas etapis igatsed sa „Selle Ainsa” järele, keda su elus veel pole. Sul on selline kummaline tunne, et kuskil on keegi, kes sinuga ideaalselt sobib, aga sa ei tea kus ja millal sa teda võid kohata. Kuigi tunned oma kaksikleegist valusalt puudust, on sul tunne, et mingil hetkel oma elus sa teda kohtad.

Selles etapis võidakse ka alateadlikult „valmistuda” kaksikleegiga kohtumiseks. Minu näitel, pidin ma õppima ennast armastama, et teda kohata. Kellegi teise jaoks võib see seisneda eneseavastamises, enesemõistmise või -teadlikuse arendamises.

Teine etapp – pilguheit „Sellele Ainsale”

Mingil ajal ja olukorras õnnestub sul oma kaksikleegile põgus pilk heita. Olgu siis tegemist märguandega unenäos või ilmsi, mingil viisil on Armastatu tajutav. Tulemus on sügavalt puudutav. Kiiresti järgneb märguandele imestus, rõõm, ärevus, joovastus. Sellega kaasneb tungiv soov seda isikut paremini tundma õppida. Sa ei tea miks, aga see inimene tundub äärmiselt eriline. Võid sellest inimesest suurt midagi teadmata tajuda, et ta saab su elus tohutult tähtsat osa mängima.

Kolmas etapp – armumine

Kui sa sellesse inimesse armud, siis väga, väga sügavalt. Sa armud sügavamalt kui kunagi varem, see võtab su hingetuks. Ja kui õpid oma kaksikleeki paremini tundma, siis armud temasse aina sügavamalt. Tulemuseks on see, et sul ei kipu jalad enam maa küljes püsima. Võid tunda end segaduses olevana, armuvalus, „üldse mitte endana”. Sa võid sellele veetlusele isegi vastu panna üritada, aga lõpptulemuseks on ikkagi see, et oled meeletult armunud.

Neljas etapp – muinasjutuline suhe

Kui te teineteisele oma tunded avaldate ja suhtesse asute, saab teie elu olema nagu muinasjutus. Suhe kaksikleegiga saab olema täiuslik igal võimalikul viisil. Tundub, et su kaksikleek vastab kõigile su vajadustele ja pakub sulle kõike, mida oled kunagi igatsenud. See „paradiisi” eelmaitse annab aimu küpse kaksikleegisuhte olemusest, mis saabub peale järgmiste etappide läbimist.

Viies etapp – välimine segadus ja sisemine puhastumine

Selles etapis ilmnevad paradiisis probleemid. Kui kohtumise esmane hurm lahtuma hakkab, tõstavad egod pead. Äkitselt ilmnevad erinevused arvamustes, maitses ja isiksustes ning vanad hingehaavad ilmuvad pinnale. Samal ajal kui kaksikleek jagab ja peegeldab su sügavaimaid vajadusi, ihasid ja unistusi, peegeldab ta ka sinu varjukülgi. Näiteks, kui oled emotsionaalselt allasurutud, on su kaksikleek emotsionaalselt plahvatusohtlik. Kui sa kaldud ülbusele, on su kaksikleek tõenäoliselt vaikne ja ebakindel. Sel viisil panevad kaksikleegid meid proovile, provotseerides meis ebakindlust. See võib olla vihaleajav, laastav ja väga valus. Kuigi vaidlemine ja tülitsemine võib selles etapis olla katastroofiline, on see meile arenemiseks tegelikult vajalik. Ilma provotseerimata, nägemata kes me „tegelikult” oleme, elame me illusioonides ega saa hingeliselt kasvada. Keset kõike seda suhtemöllu on seda enamasti raske taibata.

Kuues etapp – põgeneja ja jälitaja

Pinge tõustes tavaliselt kas üks või mõlemad suhtepooled tõmbuvad kas emotsionaalselt või füüsiliselt eemale ja „põgenevad”, teine aga asub taga ajama. Algab kassi-hiire mäng. Mõnikord kaasneb sellega emotsionaalne suletus ja rõhutatud vaikimine, mõnikord ka füüsiline lahusolek ja äärmuslikel puhkudel suhte lõplik katkestamine. Selles suhtefaasis kogevad kaksikleegid Tule-katsumust. Mõned suhted peavad vastu ja tugevnevad, teised purunevad kildudeks. Nagu juba alguses mainitud, sõltub kõik isiklikust küpsusastmest. Mõnikord üks suhtepool lahkub aastateks, et siis tagasi tulla selleks, et ringi otsast alustada.Jälitaja pool suhtes kipub olema emotsionaalselt ja vaimselt küpsem osapool, kes püüab kõike korda teha ja heastada.

Seitsmes etapp – alistumine ja lahustamine

Kui teie suhte varjupool on ilmsiks tulnud võid kogeda alistumise etappi. Pärast nii paljut ängi, kannatusi ja provokatsioone, hakkavad mõlemad tegelema oma hingehaavade ja ebakindlusega. Selles etapis kogetakse tavaliselt ego lahustumist ja hingelist avardumist. Kuna ego puhkab,saadakse võimsaid õppetunde iseenda ja „teise” olemuse kohta. Kui hakkate õppima, kuidas töötada läbi oma erinevusi, küpseb, süveneb ja tugevneb teie suhe. On tavaline, et kuuendat ja seitsmendat etappi võetakse suhtes läbi korduvalt.

Kaheksas etapp – ühtsus

Kuna probleemidega toimetulek suhtes on muutunud üha lihtsamaks, siis sisenetakse hingede ühinemise etappi. Selles etapis leitakse tavaliselt ühised tähendused, kired või eesmärgid, mis toovad vastastikuse täitumuse tunde. Kuna ego jatkuvalt puhkab, on võimalik õppida selliseid voorusi nagu andestamine, mõistmine, empaatia ja kannatlikkus. Mida rohkem te mõlemad töötate läbi igat suhtes ette tulevat teemat, seda enam saate kogeda ühtsust või ego surma. See on tõeline ime.

Allikas: http://expandedconsciousness.com/2015/12/06/8-twin-flame-stages-are-you-experiencing-this/

Autor: Aletheia Luna

Tõlge: Kaia Kullamaa

Recent Posts

See All
bottom of page