top of page
Writer's pictureKristallikoda

Liis Ugandi: Igale küsimusele on vastus


Paljud inimesed otsivad minult abi, kuna soovivad suurendada selgust ja mõista oma ebakõlade ning õppetundide põhjuseid. Kui inimene minu juurde tuleb, siis teen taotluse, et näeksin täpselt nii palju, kui see on hetkel vajalik kliendi kõrgemaks hüvanguks, mis on talle parim, mida tal on vaja hetkel teada. Inimesed ei ole kõike valmis korraga teada saama, ei suuda kõike korraga vastu võtta.


Foto: Mirjam Veisner

Kui ma klienti esimest korda näen, siis ma ei tea, palju ta on võimeline vastu võtma, seepärast on vajalik, et oleks filter vahel, et minuni jõuaks just see info, mida see inimene hetkel kanda suudab ja milleks ta valmis on. Järgmine kord tuleb järgmine info. Inimese väljas on infot tohutult. Kõik selle elu ja eelmiste elude kogemused, tuleviku erinevad visioonid, seda on nii palju, et võiksin muidu rääkida ööde ja päevade kaupa, mis ei viiks ju kuhugi. Seepärast on filtrid vajalikud. Tavaliselt tuleb eesti inimene abi saamiseks teraapiasse viimases hädas. Kui ta on juba täiesti katki, kõik on juba halvasti, näiteks on oldud juba 40 aastat ohvrirollis. Muidugi pole siis võimalik ühe seansiga kõike korda teha.

Vanem põlvkond on harjunud end alla suruma ja olema „hea inimene”, väljastpoolt on kõik tore ja korras. Nooremad inimesed tulevad õnneks juba enne kui asjad päris hulluks lähevad. Palju käib just 20ndates aastates inimesi, kes tunnevad, et midagi on nagu valesti. Nad on tundlikumad ja saavad aru, et kuigi kõik on pealtnäha hästi, on töö, mis meeldib, suhe olemas, aga kogu aeg nagu oleks midagi, mis häirib. Nemad ennetavad õnnetust tegutsedes enne, kui läheb halvasti, juba siis kui neil on kahtlused. Tulevad ja lasevad end peegeldada või küsivad, et nõu saada teejuhtidelt, kuhu suunduda.

Koolilõpetajad tulevad küsima nõu ja juhatust, et kuhu edasi minna, kuhu panustada rohkem energiat, mis nende isiklikku arengut toetaks. Surve kooli, vanemate ja ühiskonna poolt on suur ja neil on vaja abi ja toetust keset seda survet ja väliseid nõudmisi. Paljud noored ongi andekad mitmel alal, mis teeb valimise neile raskeks. Tähtis on lubada endal tegeleda paljude erinevate asjadega. Hakka kuskilt otsast piha, valesid valikuid ei ole. Sinna kooli, kuhu pole ette nähtud minna, ei saa sissegi. Elu pakub alati uusi sind teenivaid võimalusi. Kui jääd rongist maha, siis tuleb uus rong. Universum pakub ikka kolm korda. Protsess, teekond ise, on see, mida võiks ka nautida. Minu meelest on põnev näiteks reisi planeerida ja siis nautida protsessi, kuidas ma sihtkohta jõuan. Kui kiiresti ma jõuan, kust kaudu ma jõuan ja mis sel teekonnal kõik juhtub. Võibolla ma ei jõuagi planeeritud sihtpunkti, vaid veel imelisemasse kohta, millest ma pole osanud unistadagi. Elu võib sind juhtida hoopis sellistesse uskumatutesse seiklustesse, mida sa pole osanud ettegi kujutada ega tahta.

Aina enam inimesed teadvustavad, et on aastaid elanud ohvrirollis ja oma süütunnetega end toonud sinna kohta elus, kus nad praegu on. Järjest vähem kohtan inimesi, kes süüdistavad teisi oma hädades. Järjest rohkem võtavad inimesed vastutust oma tegude eest ja saavad aru, et on ise oma elu loojad. Aga sageli ei saada veel aru, mismoodi ma seda tegin, et tulemus selline on ja kuidas ma siit nüüd välja saan. Saan aru küll, et olen ise selle supi keetnud, aga ma ei taha seda enam, tahaks nüüd midagi muud. Siis saabki kanaldada ja vaadata, mis need teised väljapääsud on, et ei peaks seal ohvrirollis või muus ebasoovitavas kohas enam olema. Tavaliselt on seal taga mitmed probleemid, üks asi laheneb, tuleb teine asi välja. Üht, kõike korraga ja jäädavalt ravivat ravimit pole olemas, eriti kui tegu on olnud pikemaajalise protsessiga. Noorte puhul, kes varakult abi küsima tulevad pole sageli mitut seanssi vaja. Ei pea veel midagi viga olema, et seansile tulla. Tasub tulla kohe kui tajud ja tunned, et midagi on valesti, kõik ei ole hästi või oled tasakaalust väljas. Võib lihtsalt tulla ennast laadima ja tasakaalustama, et ei juhtukski midagi halba, et hoida end harmoonilise, tervena ja õnnelikuna oma rajal. Seda on aegajalt kasulik teha. Sama moodi nagu võetakse D-vitamiini pimedal ajal või juuakse profülaktika mõttes ravimteed, võib hoolitseda ka oma energeetilise tervise eest. Nagu autogagi peab regulaarselt hoolduses käima, et ta teeniks meid hästi, sama moodi peaks ka iseenda vaimu, hinge ja keha tasakaalu eest pidevalt hoolt kandma. Siis ei tule palju tagasilööke ja saab neid ennetada ja pehmendada. Kõik, mis me vaimses plaanis üle elame, avaldub lõpuks meie füüsilises kehas haigusena. Kui midagi suurt juhtub, siis soovitan kohe seansile tulla, et vaimne üleelamine ei jõuaks muutuda haiguseks meie kehas. Kui tegeleda aegsasti vaimse põhjusega, siis saab füüsilist haigust ennetada.

Broneeri aeg Kristallkambrisse Liisi juurde SIIT! Broneerimisel kirjuta lisainfo lahtrisse "Liis".


Recent Posts

See All
bottom of page