top of page
Writer's pictureKristallikoda

Jaanuarikuu energiad 2021

Uue aasta esimese kuu märksõnadeks on tõde, vabanemine ja uuenemine. Jaanuar algab rahunemise, selginemise ja lõpule jõudmise meeleoludes, kuu keskpaik aga toob suurepärase impulsi edasi liikumiseks.



Jaanuari keskel võtavad maad intensiivsemad energiad. Tõenäoliselt tunneme tugevat soovi vabastada end kõigest valest, võltsist ja illusoorsest oma elus. Nüüd võib ilmuda uut ja murrangulist teavet või teadmisi, mis võimendavad vajadust hakata tegema muutusi nüüd ja kohe ning muuta oma vaatenurki elule. Jaanuari teine pool toob erksust, aktiivsust ja liikumist. Endiselt on soov teha muudatusi ja nüüd ka energiat selleks. Kui seda energiat rakendada teadlikult, konstruktiivselt ja kooskõlas kõrgema hüvega, võib see viia positiivsete arenguteni, mida poleks seni julgenud ettegi kujutada. Silmas tasub aga pidada seda, et mõtted, sõnad ja teod oleksid kooskõlas sügavamate väärtustega, isikliku ja kõrgema hüvega, sest vastasel korral on tõenäolised konfliktid. Oluline on ausus enese suhtes ja alistumine muutusele.


Kuu viimased päevad toovad soodsa aja rahulikuks järelemõtlemiseks ja jaanuari jooksul saabunud uue info läbitöötamiseks. Muutused, mis käimas ja tulemas on suured ning vahepeal ongi vaja kõik toimuv eneses põhjalikult läbi katsuda ja tunnetada enne kui edasisi otsuseid teha.


7. jaanuar on Kaduneljapäev ja soodne aeg koristamiseks ning loobumiseks nii materjaalses kui ka vaimses ja emotsionaalses plaanis. Hea aeg lõpparvete tegemiseks ja aegunud mustrite lahustamiseks kestab pea nädala, kuni Kuuloomiseni.


Kuuloomine toimub 13.jaanuaril kell 7:02, Päike ja Kuu on mõlemad Kaljukitse märgis. Selle Kuuloomise energia avab uusi vaatenurki juba läbi käidud kogemustele ja teemadele, aidates lahendada seisakuid ja leida sisemist jõudu ning motivatsiooni edasi liikumiseks. Soov vabaneda valest ja disharmoonilisest võib kasvada lausa plahvatuslikuks, seepärast tasub olla tähelepanelik oma reageerimiste ja väljendamistega, et vabastava kasu asemel ei sünniks kahju endale ega teistele. Nüüd on eriti oluline hoolitseda enda maandatuse ja sisemise tasakaalu eest, võtta igapäevaselt aega olla omaette enese keskmes ja vaikuses. Vaikus ja loodus ongi sellisel intensiivsel ajal parimateks tasakaalustajateks.


19. jaanuari õhtul siirdub Päike Kaljukitsest Veevalaja märki, kus teda Saturn, Jupiter ja Merkuur juba ees ootavad. Veevalaja on tuntud oma uuendusmeelsuse ja humanitaarsete suundumuste ning võime poolest kollektiivile ja kollektiivsetele huvidele tähelepanu pöörata. Veevalaja energia on ka väga värskendav ja tervendav. Veevalaja kogub oma anumasse vett ehk (planeedi) raskeid emotsioone ja muundab need enne maha tagasi valamist ümber. See sügavalt puhastav energia on nüüd meie kõigi kasutada. See on suurepärane aeg uurida ja ajakohastada oma tõekspidamisi.


Täiskuu on 28. jaanuaril kell 21:14 Päikesega Veevalajas ja Kuuga Lõvi märgis. Selle Täiskuu energia on helge, särav ja sädelev. See on avardumise ja laienemise aeg, aeg lasta endal südamest särada! Siiski tasub olla tähelepanelik, et sära ja sädelus lähtuks tõesti südamest ja mitte egost. Võib juhtuda, et nüüd ilmneb mõni takistus või mingi uus teave, mis sulle väljakutse esitab ent selle Täiskuu energiates osutub just see suurepäraseks võimaluseks leida eneses kindlus astuda oma elus otsustavalt juhtpositsioonile. Lõvi Täiskuu soosib loomingulisi ettevõtmisi, tähelepanu all on ka lapsed ja nende heaolule.


Jaanuari energiad aitavad meil oma hetkeseise teadvustada ja olles enese vastu ausad kasvatada oma sisemist väge. Muutustega leppimine ja nendega kaasa minemine toob turvatunde ja rahu südamesse.


Õnnestumisterohket jaanuarikuud!

Kristallikoda


Recent Posts

See All

Comments


bottom of page