top of page
Writer's pictureKristallikoda

Juulikuu energiad 2018


Juuli on meie kalendriaasta keskpaik, maagiline seitsmes kuu. Tohutu kiiruse ja intensiivsusega on möödunud juba pool aastat ja hoog ei paista raugevat, pigem kogub veelgi tuure juurde.


Öeldakse, et inimene harjub kõigega ja tõesti, seda saame nüüd omal nahal kogeda, kuidas me sellegi tohutu intensiivsusega suudame isegi ära harjuda ja toime tulema õppida. Praegu toimuvadki sügavad ja suured Hinge õppetunnid, testid ja eksamid. Universum ei küsi, kas oled valmis või mitte, ta haarab meid kõiki oma liikumise keerisesse ja koorib meilt maha viimsegi võltsi ja ebakõlalise kihi ning hajutab illusioonid, nii et näeme nüüd selgesti nii enda kui ka kogu ilmaelu sügavamaid kihte ja tõelist olemust. See on tõele näkku vaatamise ja üdini aus olemise kuu. Kõige tähtsam ja väärtuslikum, mida see protsess meile pakub, on oskus iseenda vastu aus olla ja ennast vastu võtta ning armastada just sellisena nagu oled. Armasta kedagi sellisena, nagu ta on ja sa näed imesid. Alusta iseendast. On aeg maha raputada kõik, mille oled endasse võtnud välisele survele järele andes. Nüüd pole enam muud teed, kui pöörduda näoga iseenda poole ja võtta end kogu täiega omaks. Praegu on nii nagu on. Sa saad väga hästi hakkama, tunnusta end tehtud töö eest ja mine edasi. See, et elu tundub (kohati võibolla vägagi) keeruline, näitab, et julged tegeleda sügavate teemadega ja pole kahtlust, et su julgust kroonib lõpuks edu. Kõik, mis tundub vale, on võimalik ümber muuta. Tõeline ja sügav muutus saab alata vaid teadvustamisest, aususest iseenda vastu, oma varju valgustamisest ja omaks võtmisest.

Juuli algab Kahaneva Kuu energiates. Juuni täiskuu avas meile vägeva puhastumise ja uuenemise portaali, otste kokku tõmbamise ja aegunu ära tundmise aeg kestab kuni Kuuloomiseni 13. juulil kell 5:48, mil nii Päike kui ka Kuu on Vähi märgis. See seis loob ideaalsed tingimused tegelemaks sügava hingealkeemiaga. Vähk esindab Hinge ja emotsioone, ta saab elada vaid puhtas vees ja voolavas energias, seetõttu on ta meile oma hingehaavade teadvustamises ja ravimises ideaalne abiline. Vähk ei anna alla ega rahuldu enne, kui on jõudnud asjade tuumani, transformeerinud keerulise lihtsaks ja segase selgeks. Olles oma teel vankumatu ja sihikindel, on Vähk ometi ka väga tundlik, hoolitsev ja kannatlik. Vähk lihtsalt ei lase oma ühtaegu karmil ja leebel moel kellelgi oma isikliku lati alt läbi roomata, vaid rahuldub ainult isiklike rekordite ületamisega. Puhtas ja voolavas energias tunneb Vähk end suurepäraselt ja siis saavad avalduda tema vägevad maagilised võimed. Nendes energiates on hea ja toetav oma hingepuhastuse ja ümberloomisega tegeleda. Vähi mõjude all on soodustatud ka ülivõimete avanemine, suhtlemine kosmose ja ühisväljaga ning Maa-Emaga. Nüüd tasub tähelepanelikult kuulata oma intuitsiooni ja jälgida märke, mida Universum meile juhatuseks saadab. Samas on vaja ka jälgida, et ei antaks liialt järele oma tujudele ega langetaks üledramatiseerimise ega enesehaletsemise lõksu, Vähk on meister sääsest elevandi tegemises.


23. juulil siirdub Päike Vähist Lõvi märki ja see toob kaasa emotsionaalse fooni muutuse ning esile kerkivad Lõvile omased teemad. Kui Vähk tegeles põhiliselt sisemiste teemadega, siis Lõvi jaoks on ka seltskond ja väline hiilgus väga olulised. Samuti pöörab Lõvi tähelepanu võimu, õigluse ja väärikuse teemadele. Oma õilsa, suuremeelse ja avarust vajava loomusega aitab Lõvi suurepäraselt edeneda protsessidel, millega Vähi mõjude all algust tehti. Lõvi mõjude all tuleb jälgida, et oma nõudmistes ei enda ega teiste vastu liigset karmust üles ei näidataks vaid jäädaks südame fookusesse ning lähtutaks ikka ja alati südame ja armastuse, mitte võimu ja mõistuse häälest, viimast siiski ka arvestades.

Juuli lõpp toob meile aga võimsa teetähise, selleks on Täiskuu Kuuvarjutusega, mis on meil selge ilma korral täies pikkuses ja ilus jälgitav. Täiskuu leiab aset reedel, 27. juulil kell 23:20, Päikesega Lõvi ja Kuuga Veevalaja märgis. See Kuuvarjutus on sajandi pikim ja kestab täispikkuses kokku koguni 4 tundi ja 38 minutit. Kuu tõuseb üle meie horisondi kell 21:50 juba osaliselt varjutatuna, Täielik Kuuvarjutus algab kell 22:30, saavutab maksimumi kl 23:21 ja lõpeb kell 00:13, seega juba laupäeva öösel. Veel tunni võrra kestab osaline Kuuvarjutus, kell 01:19 särab Kuu taas oma täies heleduses. See Varjutusega Täiskuu aitab meil valgust heita endas ja oma elus varjul olnud sügavatele ja sisseharjunud mustritele, neid lahti lasta ja oma elu mustreid muuta. Samaaegselt vallanduvad ja dekodeeruvad ka karmilised sidemed ja selle läbi saame võimaluse teha valikuid, mis meie jaoks seni võimalikud polnud. Meil on nüüd võimalik oma elule täielikult uus suund ja hingamine anda. Veevalaja hindab vabadust ja isikupära, talle ei avalda muljet sissekäidud rajad ega järeleproovitud lahendused. Aegunud mustreid ja piiranguid on Veevalaja mõju all lihtsam näha ja teadvustada ning Lõvi annab tahte, jõu ja julguse neist vabanemiseks. Nüüd on aeg iseeneses leitud sügavate ja hingele oluliste tõdede järgi joondumiseks. Samas saab ka selgemaks, milleks kõik see eelnev suurpuhastus vajalik oli ja edasi läheme oma hingepuhastuse ja ümbermuutmisega juba märksa rõõmsamal meelel, siht on silme ees.

Juulikuus saab alguse ka sarnaste hingesuundumusega inimeste koondumine uutele alustele toetuvate ettevõtmiste teostamiseks. Kasutu ja petliku lahkumine loob võimalused alustada uuelt platvormilt, uute põhimõtete ja uute ideedega. Väline surve ja segadus tingib vajaduse hingesugulaste leidmise järele ja need ka leitakse, sageli vägagi üllatavatest paikadest ja seltskondadest. Juuli toob mitmeid lahkumisi ja lõpetusi, aga ka uusi algusi ja algatusi. Kokkuvõttes on juulikuu väga tegus ja tõhus kuu, mis vabastab meid vanast taagast ja avab uusi avaraid võimalusi. Selles intensiivsuses edukalt navigeerimiseks on vaja viibida palju looduses, hoolitseda maandatuse eest, lasta eluvoolul end kanda, lubada endale puhkust ja naudingut ning usaldada kulgu. Kindlasti on vaja jälgida, et jooksid piisavalt puhast vett. Looduslike allikate vesi on praegu erilise väega, samuti on eriti aktiivsed hiied ja teised looduslikud pühapaigad, mida on juulis soovitatav vähemalt korra külastada. Selguse ja rahu leidmiseks on eriti hea käia rabas, emotsioone maandamas mere ääres. Leia omale koht looduses ja viibi seal nii tihti kui võimalik, et Maa-Ema toetust kogeda ja vastu võtta. Ka puu või kivi linnapargis sobib igapäevase maanduse eest hoolitsemiseks väga hästi. Eesti loodus oma imelise rahu, puhtuse ja liigirikkusega vajab meie tähelepanu sama palju kui meie looduse toetust. Taassuhestumine loodusega on kindlasti vajalik, et uue ajastu energiaid iseendasse ja kogu planeedile ankurdada. Seeläbi hakkame taas ja tugevalt tunnetama tervikut ja nägema suuremat pilti ning iseend selle osana. Iseendas selgusele jõudnuna saame ühendada oma jõud ja viia elu siin planeedil uuele tasemele.

Imelist juulikuud!

Kristallikoda


Recent Posts

See All

コメント


bottom of page