top of page
Writer's pictureKristallikoda

Märtsikuu energiad 2023

Märts – ilus üleminek talvest kevadesse, mil pilved hajuvad ja päike hakkab vaikselt välja

ilmuma. Märts saab olema astroloogiliselt väga võimas kuu, võib-olla aasta suurim. Muidugi saab öelda, et iga kuu on märkimisväärne, kuid märts saab olema tõeliselt meeldejääv!


Märts toob kaasa palju suurte planeetide nihkeid ja palju uut energiat. Eelnev kuu

tundus suhteliselt rahulik, nagu veebruar oleks meid ette valmistanud kõige selle jaoks,

mis meid märtsis ees ootab.


Sukeldume nüüd sügavamale eelolevasse põnevasse aega!



Kuu alguses siseneb Merkuur Kaladesse.


Merkuur on läbinud enamuse oma sodiaagi tsüklist ja sisenes nüüd viimasesse Kalade märki kus ta veedab suurema osa kuust kuni 19 märtsini. Seega oleme suurema osa sellest kuust kutsutud Merkuuri ja Kalade partnerlusnergiast osa saama. Kui Merkuur liigub läbi Kalade, sukeldume sügavalt oma elu varjatud osadesse ja alateadvusesse. See transiit kutsub meid avastama kõike, mis hoiab meid ebasoosivates emotsionaalsetes mustrites ning oma energiaga aitab meil leida andestust ning viise, kuidas suhelda ja andeks andmist harmooniliselt väljendada nii endale kui ka teistele. Merkuur Kalades tuletab meile meelde, et mõtted on vaid mõtted ja me ei pea end oma mõtetega samastama. Kalade energia on eraldumise ning piiride lahustamise energia, mis lahustab kõik, mis seob meid materiaalse maailmaga ning mis esindab ego või füüsilist mina, et jõuda sügavasse kodu tundesse iseendas.


7. märts: Saturn siseneb Kaladesse

Algamas on uus ajastu, kui Saturn siseneb 7. märtsil vesisesse Kalade märki, kuhu see jääb kuni 2026. aasta veebruarini. Kaladesse sisenev Saturn ei ole tavaline transiit – see on üsna märkimisväärne planeedi nihe, kuna Saturn on olnud Veevalaja alates 2020. aastast (ja me kõik teame, mis muutused siis toimusid nii kollektiivselt kui ka isiklikult alates 2020. aastast). On õige aeg eelolevaks häälestuda, lubades ruumi siseneda andestusel, kaastundel, loovusel ja Allikaga üks olemise energial. Kalade mõjul saavutame selle siis, kui keskendume alistumisele, lastes lahti vajadusest kontrollida oma mõtteid ja meelt, lubades endal voolata, aktsepteerida, andestada ning ka erinevatest emotsioonidest läbi liikumist nautida. Saturn armastab struktuuri, realismi, vastutust ja piiride kehtestamist, samas Kalad armastavad unistada, kujutleda ja 3D materiaalset maailma vaimses võtmes ületada. Need kaks on veider paar ja neile ei meeldi sageli koos aega veeta, kuid see uus peatükk õpetab meile, kuidas armastada sügavamalt ja tõhusamalt. Kuna Kalad on sodiaagi viimane peatükk, kutsub Saturn meid üles tõusma, küpsema, looma oma elus piire ja struktuuri nii kollektiivselt kui ka isiklikult. Saturni sisenemine Kaladesse on energia nihe, mis kutsub rohkem tähelepanu mõistusest välja emotsioonidesse ning enda energeetilisele väljendusele. See on võimalus hakata oma energiakeha palju tõsisemalt võtma, tegelema sõltuvustega või mistahes käitumismustrite lahendamisega, et terveneda, küpseda, protsessida ning leida viise oma varjatud osade mõistmiseks, aktsepteerimiseks ja integreerimiseks. On hea aeg külastada Kristallkambrit, et laadida ja avada rohkem tervendavat väge oma energeetilises kehas. Saturni aeg Kalades võib kujuneda väga tervendavaks ning võib aidata meil mõtestada ja ehitada struktuure nende eluvaldkondade ümber, mis on tõeliselt keerulised ja mille ümber on varemaselt struktuuri olnud raske luua. See võib olla ka aeg, mil meid kutsutakse üles looma strateegiaid, et muuta oma kujutlusvõime, visualiseeringud ja manifestatsioonid reaalsuseks. See on peatükk plaani ja rutiini rakendamisest ning oma elu struktuuri ehitamisest, mis võimaldavad kõik teie unistused ellu viia.


7. märts: täiskuu Neitsis


Märkimisväärne päev märtsis - 7, mis toob ka Saturnile vastanduva Neitsi täiskuu. Saturni ja Neitsi mõju täiskuu valguses võib näidata meile, mis meie elus vastupanu tekitab, mis toimub varjupoolel kus peame küpsema ja integreerima. Samuti juhendab meid, kuidas lõpuks luua

struktuuri ja korda oma elus, et saavutada küpsemine, mis algab Saturni liikumisega läbi Kalade. See täiskuu võib tuua sügava mõistmise, sest see, mis on valmis avalduma, on nüüd paljastatud ning meile ilmub kas puudujäänud pusletükk või kogu pusle. See täiskuu võib aidata meil mõista,

kus peame jõudma järgmisele tasemele ja kus peame alustama vastutuse võtmise ja tugevama kohaloleku teed meie kehas, alateadvuses ja varjatud minas, et luua selline reaalsus, edu ja rahu, mida ihaldame.


16. märtsil on Veenus sisenemas Sõnni.


Veenust juhib Sõnn, seega ta tunneb end selles tähemärgis päris koduselt. Tõenäoliselt avaldub positiivne ja kaunis energia, mis kutsub meid maanduma, looma ühendust kehaga, füüsilise mateeriaga ning iseenda ja emakese Maaga - et veeta aega looduses, et kõndida turvaliselt ja kindlalt maapinnal.


19. märts: Merkuur siseneb Jäära


Merkuuri sisenemine Jäära tähtkujussse toob üsna julge, tulise ja otsekohese energia ning see näib olevat kooskõlas kõige sellega, mis järgnevatel päevadel on tulemas. Merkuuriga Jääras liiguvad meie mõtted ja suhtlemisviis läbi tule elemendi, kus on kiirus, julgus ja sõdalase arhetüüp, mis meis võib avalduda. See on üleskutse enda eest seista, rääkida oma vajadustest ja soovidest ning deklareerida, kes me oleme ja mida tahame.


20. märts: Kevadine pööripäev ja päike Jääras


Selleks ajaks on meil Jääras Jupiter, Merkuur ja Päike – meie käes on kogu initsiatiiv, julge sõdalase energia, ning saab olema veelgi olulisem, et maandada kogu see hüplev energia koos Sõnnis oleva Veenusega. Katsuge leida iga päev rahu läbi pisiasjade, aeglustumise ja kohaloleku et luua ühendus oma kehaga. Kui päike siseneb Jäära, tähendab see, et on aeg taassünniks. Päike on taaskäivitanud oma sodiaagitsükli - see on aeg mil lasete oma energial uuesti hingata, lubades endal uusi algusi.


21. märts: noorkuu Jääras


Kuu ühineb kõigi nende planeetidega Jääras ja meil on seejärel võimalus alustada uuesti, seada kavatsus, luua uusi võimalusi, avada uusi uksi ja millegi esilekerkimiseks, millegi sünnitamiseks, et leida individualism, eneseväljendus ja enesekindlus. Teie identiteet, teie bränd, teie kuvand on esile kerkimas läbi selle noorkuu. On hea lasta voolata ja lubada seda esilekerkimist, lastes lahti ja vabastades kõik, mida olete praeguseks möödunud sodiaagiaastal kogenud. Me oleme jõudmas uude peatükki oma elus. See uus kuutsükkel julgustab meid seadma vapraid taotlusi ja olema

enesekindlad selles, mida soovime algatada ning haarata ohjad enda kätte.


Kas on mingi suund, mille poole tunnete, et peate astuma? See energia aitab meil olla parem juht ning mitte karta seemneid külvata. Meid julgustatakse olema vaprad ja otsekohesed, et suudaksime oma elus sõna võtta ning kindlaid piire ja eesmärke seada. Kuna töötame Jääraga selle noorkuu ajal, peate võib-olla võitlema selle eest, mida soovite, ja see on okei. Mõnikord peame võitlema ja võistlema selle nimel, mida tahame, mõnikord peame inimestele andma teada, et see on see, mida me tahame, et see on see, mida me väärime, et me oleme selleks võimelised ja et oleme selleks piisavalt enesekindlad.


See on üsna ilus võimas noorkuu ja selle Jäära energia sissevooluga, mis annab meile teada, et käes on aeg seada paika kavatsus võita. Ärge kartke võimsat ja väljakutseid pakkuvat uut algust – mille võimusesse astudes leiate kindlasti juurdepääsu rohkemale põnevatele seiklustele, katsumustele ja ka kirele.


23. märts: Pluuto siseneb Veevalajasse


Veel üks suur planeedi nihe sel kuul saab olema Pluuto sisenemine Veevalajasse. Pluuto on olnud Kaljukitse märgis alates 2008 ning mis ajast alates oleme igaüks läbinud mitmeid kordi enese uuenemise, taastamise ja võimsa transformatsiooni, igaüks omal moel erinevates valdkondades.

Kuna Pluuto siseneb sel aastal Veevalajasse, on ta siin vaid paar kuud, enne kui ta mõneks ajaks juunis tagasi Kaljukitsesse naaseb – seega annab tänavune Pluuto Veevalajas meile vaid aimu sellest, mida see 20-aastane transiit endast kujutama hakkab. Kuigi see on suur planetaarne liikumine, kestab see kaua – 20 aastat, mis võib isiklikul tasandil pigem aeglasem transformatsiooniprotsess olla, kuid kui Pluuto algselt uude märki siseneb, võib ta meile tuua pöördelisi muutuste hetki, mis võivad asjad kardinaalselt liikuma panna. Pluuto Veevalajas võib tuua muutusi meie sõprussuhetesse ja meie lähikondadesse ning kollektiivselt ühiskonda ja näiteks ka tehnoloogiasse. Ta võib tuua selgust, et muuta kuidas me mõistame oma vabadusi ning kollektiivteadvust. Kuna Veevalaja valitseb astroloogia üle, võime leida, et astroloogia või mis tahes muu teaduse ja kvantfüüsikaga seonduv võib selle 20-aastase transiidi jooksul omandada ühiskonnas palju võimsama rolli. Samuti võib Pluto Veevalajas viidata ka sellele, et ühiskonna väe taassünniks peab midagi purunema. See on Pluuto tugevus – taassünni nimel asjade purustamine. Pluuto puruneb, et paljastada enda sees olev suurem jõud. See murdumine Veevalaja mõjul paljastab inimkonna ja ühiskonna sisemise sära.


25. märts: Marss siseneb Vähi tähtkujusse


Marss lahkub lõpuks Kaksikute juurest pärast pikemat viibimist alates augustist 2022 ja sukeldub Vähi vetesse. See on edasiliikumise punkt – kui Marss liigub edasi, teeme seda ka meie. Me oleme lõpuks üle saamas kahtlustest, vaimsetest ebakõladest, tunneme vabadust ning et meil on lihtne edasi liikuda. Kui me siseneme Vähi Marsi ruumi, viiakse meid mentaalsest sfäärist emotsionaalsesse sfääri. Meid suunatakse olema teadlikud oma emotsioonidest ning jõudma tervemasse ja dünaamilisemasse suhtesse, et naasta oma sisemise jõu juurde, kus mõistame, et meie emotsioonid ei kontrolli meid. See transiit aitab meil arendada strateegiaid ja tehnikaid oma emotsioonidega terviklikumaks suhestamiseks, kus me tunneme igas hetkes ära – kas meil on vaja võtta hetk, et leida oma kese, või end maandada, et teha seda, mis meid toetab. See julgustab meid enne reageerimist mõistma, kuidas me emotsionaalselt olukorda suhtume. Marss Vähis võib tuua emotsioonilaineid ja seega on meil kutse sisemise ühenduse loomiseks, et me ei oleks reaktsiooniseisundis.


Eelmainitud Veenuse transiit Sõnnis on meie parim sõber märtsi kahel viimasel nädalal. Sõnn on seotud Maa, looduse ja kehaga. Maanduse praktikad ning kõik see mis võimaldab meil luua ühenduse oma füüsiliste meeltega ja tunnetada oma keha, tunda tundeid ja lasta neil endast läbi minna, olles kohal reageerimata ja projekteerimata.


Sellise suure, põneva, tulise ja muutusterohke kuu puhul soovin teile eelseisvat imelist aega. <3


Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page